De goeroe foto

Een beetje goeroe in India is natuurlijk verlicht of minimaal heel hard op weg. Jij als Westerling, die opzoek is naar Yoga wil natuurlijk alleen het beste van het beste . Goed, je gaat dus opzoek naar een verlichte meester, maar hoe herken je die nou?

Gloeit hij een beetje op als het donker is? Zweeft hij businessclass boven de grond.
Of waar zijn voeten de grond raken begint spontaan de lente en hoef je allen maar het bloemen spoor te volgen naar zijn tempel?
Een andere mogelijkheid is, dat waar hij zijn lichaam verlaat, er een regenboog aan de hemel verschijnt en zijn lichaam niet vergaat.

Oké, die laatste optiek heeft een paar praktische complicaties, als je les van zo’n man wilt hebben.
Nee de praktijk is anders, een verlichte meester herken je aan zijn foto: hij heeft zijn hoofd een beetje schuin, een waterige blik en een glimlachje of soms kijk hij heel streng. Natuurlijk heeft hij van die flapperige kleding aan, je weet wel, zo’n wit gewaad. En als ze het computerprogamma Photoshop een beetje in de vingers hebben, zit er zo’n verlichtende waas over de goeroe foto heen.
En als dat dan nog niet duidelijk genoeg, is staat het gewoon onder de foto: “ik ben verlicht”.

Goed, als je als goede Westerling zo’n foto tegenkomt, laat je natuurlijk alles direct vallen en ga je op zoek naar meneer de goeroe om zijn voeten te kussen. Met een beetje geluk wordt je onmiddelijk voor meerdere jaren ingelijfd in zijn leerlingen gilde, en krijg je verlichtingsgarantie, zolang de vooraad strekt.

Niet vergeten eerst even heel hard over de prijs te onderhandelen, het blijft natuurlijk wel een Indiase goeroe.

 

 

Wim Molinello yoga docent

Sadhaka workshops frankrijk en Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *