Kundalinie in de praktijk

Het is een gewone doordeweekse dag, je loopt op straat eigenlijk een beetje te mijmeren lekker voor je uit te staren. Je gaat de hoek om en plotseling wordt je gegrepen door de verschijning van die vrouw die op 50 meter van je af naar je toe loopt. Ze komt dichter en dichter bij.
Over enkele seconden heb je (eigenlijk jullie) de keuze om mekaar in de armen te nemen of gewoon door te lopen. Zij lacht net als jij nerveus, ze weet ook niet goed wat ze moet doen.
En dan… jullie lopen met een brok in de keel langs elkaar heen. Je hebt dat ene moment gemist… whaaa! Minuten later gaat er van alles door je heen, waarom heb ik niet dit of waarom heb ik niet dat.

Wat is hier nu gebeurt op energetisch niveau?
Jij zag haar en het klikte. Jullie begonnen onmiddellijk op energetisch niveau met elkaar te communiceren. Eerst algemeen “voel ik me tot haar aangetrokken?”. Eigenlijk moet ik zeggen “is zij een geschikte sekspartner voor mij? Kan ik me met haar voortplanten en is het voortbestaan van het menselijk ras met haar veilig gesteld?”. Tja heel basis maar we zijn gewoon natuur wezens in een 3-delig pak.

En sexuele aantrekking kracht zit niet voor niets zo laag in ons energie gebeid. Het is heel goed mogelijk om met een ander naar bed te gaan zonder een gevoel van liefde (one night stand). En ja het klopt, dat je na zo’n nacht het gevoel hebt dat dat het ook niet is: er ontbreekt iets. Maar dankzij dit systeem heb jij nu de beschikking over dit lichaam (hol bewoners bedankt!).

Als er op het lagere niveau een klik is, kan de energie doorstromen, verder naar boven, naar het hart. Dit is natuurlijk subtieler dan de onderste centra. Een sekspartner is snel gevonden, maar een liefdespartner, dat wordt al iets zeldzamer.
Maar omdat de kundalinie in het onderste gebied al stroomt, kan het verder omhoog stromen naar het hart. Je opent je zelf bewust of onbewust, het voelt gewoon goed om bij die ander te zijn.

Nu kan de energie doorstromen verder naar boven, je krijgt een visualisatie van een geweldige liefdevolle omhelzing “jullie twee samen, voor altijd”. Je voelt gewoon dat zij er ook klaar voor is, zij staat er ook helemaal open voor.
De klik is er ook in de bovenste energie gebieden, kundalinie is binnen een paar seconden van latent aanwezig naar zeer actief gegaan, en dat terwijl je gewoon op een doordeweekse dag op straat loopt. Je hebt net de perfect levenspartner gevonden, je zweeft boven de grond, vlinders in je buik en je hoofd in de wolken.
De kracht van deze energie burst kan bergen verzetten, dagen, weken kun je met een glimlach rond lopen, de wereld is rose, je hebt het gevoel dat je op de top van de wereld staat: Dit is kundalinie in de praktijk.

Maar nu, je loopt naar elkaar toe en binnen enkele seconden heb je de keuze om haar te omhelzen of … door te lopen alsof er niets aan de hand is. Je ziet dat zij nerveus lacht net als jij, nog enkele seconden dan. Het denken neemt het razend snel van het voelen over.

Als je niet gewend bent aan dit soort kundalinie stromen, kan dat het denken enorm verwarren. Maar je kunt er ook niets aan doen, dat je 10-tallen jaren geconditioneerd bent door deze denkende maatschappij om alles te beredeneren, dus je valt als reflex terug in dit oude patroon van denken.

Je gaat als een gek van die one-liners bedenken, zoals: “kom je hier vaker?” of “weet je hoe laat het is?”. En als je eindelijk de ultieme one-liner hebt bedacht: “heb je een vuurtje?”, is ze voorbij gelopen… wheeee.

Op zich is het al een prestatie dat je die one-liners kunt bedenken, want een krachtige kundalinie stroom kan ons gehele denk- en beredeneringssysteem binnen een seconde plat leggen. Er komt dan gewoon niets meer uit, en dit kan dagen duren.
Daarom zeggen de Tibetanen ook “niet experimenteren met kundalinie”

Enkele minuten later besef je, dat je eigenlijk je liefde van je leven voorbij hebt laten lopen, je hebt al denkend het moment voorbij laten gaan.

De brok in de keel die je op het moment van passeren ervaart, is eigenlijk een subtiele verstoring op energetisch niveau in het keelgebeid. De energie stroomde daar perfect, maar omdat het denken het overnam, kwam er een verstoring van boven naar beneden, waardoor er niets meer uitkan dat relevant leek. Ik bedoel, een vuurtje? Je rookt niet eens!

Als jullie beide hadden geleerd om op je gevoel af te gaan dan…… Moraal van het verhaal: als iedereen op yoga gaat, voorspel ik een orgie van liefde!

Om het verhaal toch een happy end te geven:
Op energetisch niveau is er een karmische band gesmeed, die jullie op ieder energie niveau (chakra’s) met elkaar verbind. Seks, hart, inzicht, deze band kan dagen weken zelfs levens lang in stand blijven. Je kent het wel, je komt iemand tegen en je hebt het gevoel dat je elkaar al een keertje eerder hebt ontmoet, maar je kunt het niet plaatsen.

Een paar dagen later loop je een café binnen en jaaaa, daar zit ze alleen aan tafel met een kop kruiden thee. Je voelt dezelfde kundalinie stroom weer opkomen, maar dit keer ben je er aan gewend De energie stroom, stroomt als het ware een voor jou bekende weg, het slaat je niet plat. Je kunt er nu beter mee omgaan. Je gaat bij haar aan tafel zitten en je kijkt elkaar aan, woorden zijn niet nodig jullie communiceren op een hoger niveau. En jullie leven nog lang en vol liefde samen!

 

Sadhaka workshops Frankrijk Nederland

Yoga docent Wim Molinello

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *