Lach meditatie

Mijn saaiste uur in mijn leven was tijdens een lach meditatie… Je bent yoga docent en je gaat op vakantie. Dan ligt het natuurlijk voor de hand, dat je ergens in india in een yoga asrham je rugzak neer legt, een maandje van je af mediteert en af en toe eens lekker op je hoofd staat. Ik persoonlijk word daar heel erg blij van. Ik loop zo ongeveer de gehele dag met een brede glimlach en van die pretoogjes rond. Om de pret nog meer te verhogen, binnen het kader van “het kan nooit genoeg zijn”, besluit ik in een lollige bui mee te doen met een 1 uur durende lach meditatie.

Dat gaat ongeveer zo: je komt binnen in de zaal en je gaat er lekker voor zitten. Als de gong gaat, begin je te lachen. Een uur later gaat de gong weer, heb je spierpijn in je buik en een serieus blaasprobleem, als je het al op hebt kunnen houden!

Goed ik ga zitten op mijn kussentje en 3..2..1..0.. BONGGG… Ja ja, komt ie!… Hmmm, tja, ik moet toch eerst even een minuutje opwarmen… Een half uur later besef ik dat dit niet mijn meditatie is. Mijn (eeuwige) glimlach bevriest tot het nieau van een uitlopende bestuursvergadering op vrijdagmiddag.

Nog een half uur te gaan. Door dat iritante gebulder van het lachen om me heen, maakt mijn bestuursvergadering gevoel plaats voor het niveau van een eeuwige ijstijd, model extra koud!!

Nog tien minuten, ik weet het nu zeker, zo chagrijnig  heb ik me nog nooit gevoeld! Ik ben bang dat ik na dit uur van beroep moet veranderen. Van yoga docent naar begrafenisondernemer voor de zwarte kouzen gemeenschap.

Eindelijk na 1 uur (klinkt als 1 week) de gong BONGGGG…! Ik sta op en eenmaal buiten, na een paar keer diep adem gehaald te hebben, besef ik dat je een  glimlach niet kunt afdwingen. En één ding weet ik nu zeker: het universum heeft zeker humor, anders kun je zoiets saais als een lachmeditatie niet in elkaar draaien!

De rest van de dag loop ik met een extra grote glimlach rond, en geniet ik van de Indiase zon.

 

yoga docent Wim Molinello

Sadhaka workshops frankrijk en Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *