Ocuulte vermogens, je bent ook maar een mens!

Een beetje yogi of yoginie verkrijgt gaande weg sidhes, oftewel occulte vermogens. De yogi beseft heel goed dat het verkrijgen van sidhes niet het na te streven doel is, maar het bereiken van de verlichting het doel is.

Het hebben van occulte vermogens is eigenlijk niets bijzonders. Jij hebt ze ook maar je bent ze alleen vergeten. Het je niet kunnen herrinneren van de vermogens, dat is pas een kunst. Yoga beoefenen en je niet openen voor het leven, het universum, dat kan bijna niet. Ik bedoel, je moet je hoofd wel erg diep in het zand stoppen, wil je het leven blijven ontkennen.

Natuurlijk heb jij het ook in je, jij bent ook maar een mens. Even een voorbeeldje van een vermogen die je misschien vergeten bent:
Je hebt wel eens het gevoel dat iemand naar je kijkt, je roept, je draait je om en je hebt direct (oog-) contact met die ander.

Hier gaan we op een bewust niveau mee werken:
Jij ziet iemand staan, hij staat met de rug naar je toe, tien meter van je af. Je wilt dat hij zich omdraai en contact met je zoekt. Neem hem eerst even in je op, creëer rust en stilte in je geest, of eigenlijk moet ik zeggen, in jullie beide mentale gebied. Vanuit die stilte roep je hem, natuurlijk niet fysiek maar mentaal. Roep zijn naam maar of zeg gewoon “hallo“. Vraag maar om contact en je zult merken dat als je dit een tijdje beoefend, het contact maken op deze manier als vanzelf gaat.

Ik moet er wel bij zeggen dat dit allen gaat als jij volledig in balans bent. Als je net gestresst uit het kantoor gerend komt en contact wilt maken met de buschauffeur, dan gaat het een stuk moeilijker, dan waneer je vanuit liefde je opent voor die ander.

 

Wim Molinello yogadocent

Sadhaka workshops, frankrijk Nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *