Rozen geur en maneschijn

Ik bevind me op dit moment in een yoga asrham ergens in India. En vandaag is zo’n dag dat je het gevoel hebt dat je beter in bed had kunnen blijven. Alles gaat anders dan je eigelijk zou willen.

Zo zit ik gewoon ergens op een veldje mijn yoga oefeningen te doen, zie ik mijn (asrham) vriendin, met een andere man lopen. Ik ken haar nog maar een paar dagen, eigenlijk moet ik zeggen nog maar een paar uur. Ik voel onmidelijk een enorme jaloezie. Het iriteert me dat ik dat gevoel heb. Ik bedoel, ik ben gelukkig getrouwd en zij heeft alle recht om te doen wat ze zelf wil. Maar goed, dat gevoel is er en gaat die dag ook niet meer weg.

Ergens in de asrham vergeet ik mijn tas. Hij hangt gewoon niet meer op mijn rug. Op een gegeven moment vind ik mijn tas weer terug en zit hij weer op mijn rug. Dat is natuurlijk oke, maar toch?!?!

Zit ik lekker voor me uit te staren, (je zou zo maar kunnen denken dat ik in diepe meditatie verzonken was) spreekt iemand me aan met een enorm niets verhaal. Het kost me een half uur om die persoon van me af te schudden.

Zit ik in de avondmeditatie lekker op mijn kussentje in diepe mediteren verzonken, is daar links achter in de zaal zo’n stom incident, dat enorm bij me binnen komt. De rest van de meditatie…. tja laat maar gaan!!

Wat een dag, zeldzaam…

Ik loop na een lang uur  mediteren (of iets dat daar op lijkt) de zaal uit en de asrham wordt op een geweldige manier verlicht door de volle maan. Normaal in Frankrijk zie ik het aan komen, maar hier is het op de een of andere manier langs me heen gegaan. Je kunt het best heel druk hebben met ontspannen.

Nu snap ik het, de volle maans onrust me die dag vol gegrepen! Ik besluit de nachtmeditatie over te slaan, sluip alles ontwijkend naar mijn kamertje, waar ik me stilletjes verstop onder de deken.

Na een lange en onrustige nacht druk ik mijn wekker uit en ik lich nog lekker in mijn bed na te soezen als de meditatie zaal vol loopt voor de ochtendmeditatie. Eén voordeel heeft zo’n doorwaakte volle maans nacht wel: de volgende dag zit ik vol met inspiratie en goede ideeën!
Lekker ontbijten en achter de computer van me af schrijven. 12 Uur begin ik met mijn eerste meditatie, het leven in een asrham gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn

 

Yoga docent Wim Molinello

Sadhaka workshops frankrijk en Nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *